måndag 31 mars 2014

Kapitel 30

Kapitel 30

Tillbakablick
Ove har saknat så mycket tiden tillsammans med Sonja sedan Sonja dog. Han blev tyst och sa några ord till andra personer. Att berätta att Sonja och Ove hade de sina rutiner. Till exempel Ove drank kaffe, Sonja duschade och då åt frukost sen Ove körde henne till skolan såhär varje dag. Sonja berättade till Ove att flytta ner sovrum men Ove lyssnade inte därför att han inte tänka ge upp: Han trodde Sonja komma normal.

En gång övertalade Sonja honom att köpa en röd Saab trots att han tyckte inte om den här bilen. För tre år var han sämst i Oves liv. Sen Ove har aldrig kört något annat än en blå Saab igen.

När Sonja var sjuk blev hon lugn och accepterade sin sjukdom. Men Ove kunde inte det utan han blev arg  istället. Han kände att någon måste vara det för henne skull. Han bråkade med sjukhuspersonalen, specialister och många andra som han inte minns namnet på.

Sonja hade cancer. Hon blev sämre för att hon inte orkade. Efter ett år jobbade hon ner på 75 procent, 50 procent ,25 procent till slut stannade hem. Då dog hon i fjärde året. Den tiden hade Ove i svårigheten.

Parvaneh ville hjälpa Ove att städa ut huset och lägga Sonjas saker i lådor men Ove var förbannad till henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar