lördag 15 mars 2014

Kan du äter mat som är gravid?

Idag diskuterade om En man som heter Oves fortsättning kapitlet sjutton mellan tjugo-ett. Vi pratade annorlunda ämne fick vi veta en  mängd kulturer från olika land.

Jag berättade om mat av gravida. Sidan 186 beskriver att Sonja är gravid och hennes humör. Hon tycker om bananer sådana trodde personalen på mataffären att Ove har öppnat zoo hemma. Jag trodde att Sonja åt massor  med bananerna varje dag. När jag var gravid brukade jag dricka och äta sura frukter. Min man fattade inte hur kunde bara jag äta sursmak. Men efter födde jag barn har inte ätit surt.


Vem säger att älskar dig mest till barnen? Mammorna eller Papporna? Jag tyckte att Mamman säger mest än pappan. Jag som mamma brukar säga "Jag älskar dig så mycket" till mina barn varje dag tusan gånger tills mina barn säger "det räcker, mamma". Däremot har jag som barn inte hade hört min pappa sa "jag älskar dig. Jag vet alltid att han älskar mig mycket för att jag känner det. Men jag vill höra det nån gång. Jag trodde att det inte räcker för visningen borde man göra både ord och handlingen till barnen.


Under diskussionen hade flera tankar men jag mins inte riktiga namn som berättade sina tankar, tyvärr. Tulay pratade om husdjur i Turkiet fick inte man ha husdjur i lägenheten. Inte heller Thailand fick husdjur inom hyreshus dessutom äger huset. Och vi pratade mer om Ove var jätte en hjälpsam man. Cai berättade att hur han kände att han ska bli pappa. Han sa att han inte visste vad skulle säga till sin fru så kramade och sa " tack" han till henne. Jag tyckte att en kvinna inte behöver höra fina ord från sin man. Men hon vill säkert i livet att han alltid ska vara med henne och nu är livet inte endast två personer tänker man mycket vad ska bli i fram tiden, trodde jag.


Jag tyckte att mina kära klasskamrater inte förstod mig så bra för att jag hade en massa tankar i mitt huvud förklarade jag inte tydligt språk. Därför vill jag träna mer med uttal och muntlig. Jag tyckte om Stina att förklarade efter åt elevers diskussionerna. Gjorde jag fattade bättre texten. Denna dagen var härlig. Nu undrar jag vad som har hänt med Sonja och Oves barn. Det måste jag fortsätta läsa  romanen.




4 kommentarer:

  1. Det som vem säger " Jag älskar dig" till barn eller vad kvinna äter när de är gravid beror på hur personlighet man har, tror jag. Det är Inte alla som känner eller tänker samma, eller hur ?

    SvaraRadera
  2. Ja, absolut!!! Några Gravida känner kanske vanlig. Du vet väl har du erfarenhet av graviditet nu eller hur??:-)

    SvaraRadera
  3. Vi ska träna mer på uttal nu under våren. Öva på sången som ni har fått. Att sjunga svenska sånger hjälper dig med språkmelodin.

    SvaraRadera
  4. jag försöker även att lyssna på musik hemma...

    SvaraRadera