måndag 28 april 2014

Källkritik om abort

Källan av abort

Hur ser webbsidan ut?

Det är flashback om argument mot abort.
Det finns många personer som kommenterade om abort.
De har olika åsikter med allvarliga texter.
Flera av de är medlem i webbsidan. Det finns exakt datum på sidan.

Hur är texten?

Det finns 166 ord.
Texten har lite fakta och man inte kan lita på allt informationer.
Det finns inte bilder.

Vem har gjort webbsidan och vem har skrivit texten?

Vi vet inte vem har gjort webbsidan.
Den som har skrivit texten är en av medlem i webbsidan. Men det finns en privatperson.

Varför är webbsidan gjord?

Att propagera för en åsikt på webbsidan.
Man kan köpa och sälja nånting på den webbsidan.

Är sidan aktuell?

Den publicerades den 2008-03-12.
Den är inte uppdaterad.

Målgrupp

Sidan riktar sig till de människor som vill veta om mot abort abort.



 

fredag 25 april 2014

Abort

Vi har valt text Abort

Hur ser webbsidan ut?

  • Det ser tråkigt ut utan bilder. Webbsidan har endast rött och vitt.
  • Texten verkar väldigt seriös.
  • Det visar till källor och finns datum på sidan.
Hur är texten?
  • Texten har 2762 ord.
  • Det finns ingen bild på sidan.
  • Det är lätt att förstå. Texten har mycket information.
Vem har gjort webbsidan och vem har skrivit texten?
  • Anna Enander som har skrivit texten och hon jobbar som gynekolog och förlossningsläkare, Sandsvalls sjukhus.
  • Sjukvårdsrådgivning som har gjort webbsidan 
Varför är webbsidan gjord?
  • Därför att sjukvårdsrådgivningen vill ge fakta information och svara på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisa dig till rätt.
  • Det finns ingen reklam.
Är sidan aktuell?
  • Ja,det är den.
  • Texten publicerades 2012-02-23
Målgrupp
  • Vi vill ha redovisning om ämnesgrupp och skriva en äkta och aktuell text 

Katja, Leila och Bong

söndag 20 april 2014

Lär känna din granne

Hej! som hälsning när man träffar någon. Jag tycker att det är viktig att om man lär känna sina grannar. Varför inte! Jag tycker att när man bor nära varandra borde man ha sociala kontakter med andra personer. En obekant person kan man bli en ny vänskap.

 För det först är grannen den bästa vakten för att de kan titta till ditt hus när du åker bort. Ibland är besvärlig att be föräldrar eller kompisar att kolla huset. Om de bor lång bort från dig. Det ger säkerhet från tjuvar. 

För det andra minska bråk mellan grannarna. Många människor brukar ha problem med sina grannar. Ibland har de fest och stör dig med högt ljud så du inte kan sova eller kastar ofta skräp till din tomt. Så försök prata med grannarna att ringa polisen hjälper inte till att lösa problemet. Jag anser att bör försöka att göra obekanta till dina vänner. Tror jag det att lösa konflikten genom att prata med dem som vänner

Dessutom att lära känna sina grannar bidrar till grannsämjan. Jag menar att folk ska vara generösa och gästfria. Om du en dag lagar god mat och vill dela den med dina grannar. Så väljer du att vara vänlig med grannarna. 

Snäll, grannskapet!  Så börjar hälsa på din granne med ett leende ansikte så ska du se att du får en leende tillbaka. Kanske upptäckter ni båda att ni fått en granne som vän.


onsdag 16 april 2014

En pojke som lovade

Idag har vi sett film The great debaters med andra klasskamraterna. Filmen handlar om en afro-amerikan lärare på Wiley skolan som endast har afro-amerikan elever. Läraren har valt fyra studenter för att starta ett debattglad. De debatterar mot amerikanska studenter.

Jag tycker om en scen som utspelar sig mellan en afro-amerikan pojke som heter James Junior och sin far. Hans pappa blir arg för att han kommer hem efter midnatt. Hans pappa frågar varför kommer han sen men pojken kan inte säga sanningen. För att han lovar hans lärare ska inte berättar en hemlighet till andra personer. Jag valde den här scenen efter som när man lovar någon borde man hålla vad man säga.

Jag anser att det är svårt för mig för att förstå helt texten men jag såg hela filmen fattade vad som handlar om. Det lärde jag om historia och hur man debattera. Den här filmen inspirerar mig till att ge inte upp studera svenska för att man försöker göra en dag kommer få en stor framgång till mål. 




söndag 6 april 2014

Jag vill sakna dig Ove

Idag hade vi sist litteraturdiskussionen om Ove. Under diskussionen har vi fikat kaffe, te och bullar som Hatice bakade dem.

Jag har berättade om ett citat som står på sidan 337 " när tiden inte längre ligger framför en måste man hitta andra saker att leva för" Men var inte Ove för att efter hans fru dog vill inte ha livet. Jag tänkte på min mormor som är 80 år. Hon brukar gå till templet eller pratar gamla minne som gjorde hon lycklig.


Andra elever har olika tankar, Asaad, Adrain, Leila, Fatima och andra men jag tyckte om att Adrains tank som Ove är en hjälpsam man eftersom han hjälper de unga männen som han nyligen har träffat och tilllätt att sova över med honom i sitt hus. 


Jag tyckte om diskussionen för att jag övade att tala svenska och lyssnar andra åsikter. Men ibland eleverna borde lyssna på andra pratade färdig först sen du kunde börja att tala din tank. Jag gillade den där romanen var inte endast läsningen men den gav mig att lära om vänskap och en öde man. 


onsdag 2 april 2014

kapitel 35

Ove, Parvaneh och andra kompisar hade en plan för att försöka hjälpa Rune. Då skulle Socialen hämta Rune den där dag trots att Anita inte ville att de gör. Plötsligt kom Ove och andra visade papperna och förklarade till socialen varför Rune kunde vara hem med sin fru. De hade fått att en viktig hjälp från journaliskvinnan. Till sist fick Rune stanna hem.